100% onafhankelijk pensioenadvies

Onafhankelijk en transparant pensioenadviesHet onafhankelijk adviseren van ondernemers over hun pensioenopbouw en de vele keuzes die hierbij te maken zijn. Dat is, in één zin, wat we doen. Daarbij denken we niet alleen aan later, maar ook aan nu. Want uw pensioenregeling moet nu wel op te brengen zijn. Belangrijke veranderingen in uw leven die nu plaatsvinden, hebben invloed op uw pensioen later. Een goede pensioenregeling is een essentieel onderdeel van zelfstandig ondernemen. Daar helpen wij graag bij.

 • Financieel inzicht & pensioenoverzicht

Heeft u na uw pensionering genoeg inkomen om uw uitgaven te kunnen betalen? Dat hangt af van uw wensen en plannen:

 • Wilt u na pensionering net zo blijven leven als nu?
 • Wilt u in hetzelfde huis blijven wonen na uw pensioendatum?
 • Wilt u veel gaan reizen als u met pensioen bent?

Als zelfstandig ondernemer is het in sommige situaties nodig of verstandig om zelf aanvullend pensioen op te bouwen. Alle plannen beginnen echter met het hebben van inzicht in uw inkomen nu en na uw AOW-leeftijd. Thijs Pensioenconsultants maakt voor u een helder financieel overzicht, inclusief de opgebouwde waarde van uw pensioen, zodat u in één oogopslag ziet waar u op kunt rekenen. Nu en in de toekomst.

 • Pensioenadvies op maat

Als u eenmaal een duidelijk overzicht heeft van uw opgebouwde pensioenreserves, en uw wensen voor later, kunt u betere keuzes maken om uw wensen in vervulling te laten gaan:

 • Welke voor- en nadelen zijn er bij opbouw door middel van een lijfrente?
 • Wanneer is het verstandig om gebruik te maken van de FOR (Fiscale Oudedags Reserve)?
 • Of kiest u juist voor om uw uitgaven na pensioendatum te verlagen, bijvoorbeeld door de overwaarde van uw huis te gerbuiken?

Wij helpen bij het maken van de keuzes en het houden van de balans tussen betaalbaarheid nu en voldoende reserves voor later. Volledig objectief, want wij hebben geen belang bij een verzekeraar of bank.

 • Pensioenberekeningen

Een pensioenberekening is bijna altijd een vast onderdeel van een breder pensioenadvies. Simpelweg betekent het dat er wordt berekend hoeveel u als ondernemer per jaar maximaal mag toevoegen aan uw pensioenvoorziening om binnen de fiscale grenzen te blijven. Thijs Pensioenconsultants laat u graag zien wat er kan en mag.

>> Lees meer over Pensioenberekeningen

 • Pensioenplanningen

Een pensioenplanning is eigenlijk het omgekeerde van een pensioenberekening. In plaats van berekenen wat er maximaal mag, gaan we uit van wat u op de pensioendatum nodig denkt te hebben. Aan de hand van verschillende scenario’s wordt teruggerekend wat er nu ingelegd moet worden om later aan een bepaald inkomen te komen. Samen met u bekijken we wat wenselijk én reëel is.

 • Interim dienstverlening en projectmanagement

Naast pensioenadvisering richten wij ons ook meer en meer op interim dienstverlening en projectmanagement voor financiële dienstverleners zoals banken, verzekeraars, intermediairs en pensioenfondsen.

Of u nu een concreet project heeft waarvoor u extra expertise nodig heeft, of op zoek bent naar iemand die tijdelijk een moeilijk vervangbare plek kan invullen, u kunt bij ons terecht. Stuur ons een berichtje als u geïnteresseerd bent!