Collectief pensioen

  • Uw medewerkers financieel gezond met een collectief pensioen

U wilt dat uw werknemers later financieel gezond zijn. En u realiseert zich dat een goed pensioen een steeds belangrijkere arbeidsvoorwaarde wordt in een krappe arbeidsmarkt. Dus wilt u het pensioen van uw werknemers goed regelen. Er komt echter best veel kijken bij het opzetten van een goede collectieve pensioenregeling: pensioenwetgeving is complex en de kosten zijn aanzienlijk.

  • Een collectieve pensioenregeling vraagt om goed advies

Alle reden om u goed te laten adviseren! Pensioenspecialisten Laater en Thijs Pensioenconsultants hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Zo bent u niet alleen verzekerd van goede voorlichting, maar ook van onafhankelijke vergelijking van offertes en professioneel pensioenbeheer.

Voordelen van een collectieve pensioenregeling.

  • De kosten van een pensioenregeling voor de werkgever

Vooropgesteld: een collectieve pensioenregeling is niet verplicht (behalve als er sprake is van een verplichtstelling in een CAO of via een Bedrijfstakpensioenfonds). Maar niet alleen uw werknemers vinden een goed pensioen belangrijk, ook de overheid stimuleert pensioenopbouw. Pensioenpremies zijn daarom fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kunt u de kosten van de pensioenpremie delen met uw werknemers. Op deze manier zijn de kosten beheersbaar. Want net als u, vinden wij het belangrijk dat de pensioenlasten zowel nu als in de toekomst betaalbaar blijven.

  • Zo gaan wij te werk bij het opstellen van een collectief pensioen

Inventarisatie:
Tijdens een intakegesprek kijken we naar het bedrijf, de personeelssamenstelling en de werkzaamheden die de klant uitvoert. Samen brengen we wensen en doelstellingen m.b.t de collectieve pensioenregeling in kaart. 

Check op financiële haalbaarheid:
Op basis van de wensen berekenen wij de pensioenlasten voor meerdere jaren door. We houden rekening met diverse factoren zoals salarisstijging of personeelsverloop.

Kijken naar beste oplossing in de markt:
Zodra duidelijk is welke elementen de pensioenregeling allemaal dient te bevatten, vragen wij diverse voorstellen op bij verzekeringsmaatschappijen of andere marktpartijen. Door onze onafhankelijkheid kunnen we flink wat kosten voor u besparen.

Keuze maken en regeling opzetten:
Nadat de keuze is gemaakt, ondersteunen wij u bij het daadwerkelijk opstellen van de regeling en het inrichten van de pensioenadministratie. Ontzorgd van A tot Z.

Communicatie richting werknemers:
Natuurlijk is het zaak om uw werknemers duidelijk en volledig te informeren over uw nieuwe pensioenregeling. Sinds 2017 hebben werkgevers namelijk een uitgebreide zorg- en informatieplicht gekregen. Ook daarbij kunnen we assisteren: lees meer op de pagina Pensioencommunicatie.

Pensioenbeheer:
Ook het doorlopende beheer van uw pensioenregeling wordt volledig door ons verzorgd. Van personeels- en salarismutaties tot het controleren van betalingen. Jaarlijkse checks of adviesgesprekken behoren ook tot de mogelijkheden.

Stappenplan opzetten collectieve pensioenregeling

  • Heeft u een vraag over collectieve pensioenen?

Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We helpen u graag!