Actueel

Pensioennieuws juni 2021

Header bij Pensioennieuws 2021

Herziening pensioenwet met 1 jaar uitgesteld; werkgever niet voorbereid

Eerder dit voorjaar liet de overheid weten dat de invoering van de nieuwe Pensioenwet is uitgesteld tot uiterlijk 1 januari 2023. Alhoewel minister Koolmees het nieuwe stelsel nog steeds in 2026 in wil laten gaan, lijkt vertraging logisch. Wellicht geeft dit werkgevers iets meer tijd om hun regelingen aan te passen aan de nieuwe wetgeving, en dat is nodig ook. Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Aegon blijkt dat “bijna de helft van de werkgevers geen idee heeft wat het pensioenakkoord inhoudt”. Dat is op zijn minst zorgwekkend, want het nieuwe stelsel stelt behoorlijk wat eisen aan de werkgever. Zo moeten alle bestaande pensioenovereenkomsten worden aangepast hebben werknemers een wettelijk recht op voorlichting en informatie over pensioen.

Vragen over het aanpassen van uw pensioenregeling? Thijs Pensioenconsultants helpt u graag!

Consumentenbond pleit voor onafhankelijke pensioenautoriteit

Half juni kwam de Consumentenbond met het bericht dat zij voorstander zijn van de oprichting van een onafhankelijke pensioenautoriteit. Ondanks, of misschien wel dankzij, alle wijzigingen in de pensioenwetgeving en pensioencommunicatie, blijven mensen pensioen een ingewikkeld onderwerp vinden en hebben zij vele vragen. De Consumentenbond wil dat zij met deze vragen terecht kunnen bij een onafhankelijke organisatie, die opkomt voor het belang van consumenten.  Gezien het feit dat er steeds meer verantwoordelijkheid komt te liggen bij de consument zelf voor het opbouwen van zijn of haar pensioen, wellicht geen gek idee. Meer lezen: https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2021/consumentenbond-wil-onafhankelijk-pensioenloket

Vroegpensioen populair

Sinds 1 januari 2021 is er een nieuwe regeling voor vroegpensioen in werking getreden, de regeling vervroegd uittreden (RVU). Bedrijven mogen hun werknemers drie jaar voor hun AOW-leeftijd met pensioen laten gaan met een fiscaal gunstige uitkering. Dat deze regeling populair is, blijkt uit het feit dat in meer dan de helft van de recente cao’s vroegpensioenregelingen zijn afgesproken, aldus dit artikel in de Volkskrant. Opvallend is dat de regeling ook populair is bij mensen zonder “zwaar werk”.

Benieuwd of u ook eerder kunt stoppen met werken, ook als u zelfstandig ondernemer bent? Leg uw situatie gerust voor aan Thijs Pensioenconsultants.

Mijn Pensioenoverzicht aangepast

Als u de afgelopen maand heeft ingelogd in “Mijn Pensioenoverzicht” heeft u het wellicht al gezien: de website heeft de nodige aanpassingen ondergaan. De belangrijkste op een rijtje:

  • Nadat u bent ingelogd en uw persoonlijke gegevens zijn opgehaald, komt u op een persoonlijke tijdslijn met al uw opgebouwde en verwachte pensioen- en AOW bedragen.
  • U kunt aan de hand van diverse tools zelf berekenen wat voor gevolgen veranderingen in uw situatie hebben voor uw pensioen. Bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of eerder stoppen met werken.
  • Ook handig: u heeft nu de mogelijkheid om samen met uw partner in te loggen, zodat uw gezamenlijke pensioen kunt bekijken.

Laat uw reactie achter

Copyright ©2013. All Rights Reserved.