100% onafhankelijk pensioenadvies

Onafhankelijk en transparant pensioenadviesHet onafhankelijk adviseren van ondernemers over hun pensioenopbouw en de vele keuzes die hierbij te maken zijn. Dat is, in één zin, wat we doen. Daarbij denken we niet alleen aan later, maar ook aan nu. Want uw pensioenregeling moet nu wel op te brengen zijn. Belangrijke veranderingen in uw leven die nu plaatsvinden, hebben invloed op uw pensioen later. Een goede pensioenregeling is een essentieel onderdeel van zelfstandig ondernemen. Daar helpen wij graag bij.

  • Pensioenadvies op maat

Meer dan 10% aandelen in een onderneming? Dan mag u uw pensioen in eigen beheer opbouwen. Voordelen: u kunt zelf beslissen én u houdt de premies die anders naar een verzekeraar gaan binnen de eigen BV. Maar realiseer u wel dat u afspraken maakt met uw BV, die u ook moet nakomen. Wij helpen u met het opstellen van een regeling die de juiste balans houdt tussen betaalbaarheid nu en voldoende reserves voor later.

  • Pensioenberekeningen

Een pensioenberekening is bijna altijd een vast onderdeel van een breder pensioenadvies. Simpelweg betekent het dat er wordt berekend hoeveel u als ondernemer per jaar maximaal mag toevoegen aan uw pensioenvoorziening om binnen de fiscale grenzen te blijven. Thijs Pensioenconsultants & Mediators laat u graag zien wat er kan en mag.

>> Lees meer over Pensioenberekeningen

  • Pensioenplanningen

Een pensioenplanning is eigenlijk het omgekeerde van een pensioenberekening. In plaats van berekenen wat er maximaal mag, gaan we uit van wat u op de pensioendatum nodig denkt te hebben. Aan de hand van verschillende scenario’s wordt teruggerekend wat er nu ingelegd moet worden om later aan een bepaald inkomen te komen. Samen met u bekijken we wat wenselijk én reëel is.

  • Pensioenoverzichten en -voorlichting

Regelmatig maken we voor u een helder overzicht van de opgebouwde waarde van uw pensioen, zodat u in één oogopslag ziet waar u op kunt rekenen. Nu en in de toekomst. En we bespreken met u of er nog belangrijke veranderingen zijn in uw eigen omstandigheden. Zo’n pensioencheck bieden we ook aan aan werkgevers die hun personeel goed willen voorlichten over hun pensioenopbouw. Dit kan in de vorm van één-op-één adviesgesprekken, maar ook in de vorm van bijeenkomsten of trainingen.

  • Interim- en projectmanagement

Naast pensioenadvisering richten wij ons ook meer en meer op interim- en project management voor financiële dienstverleners zoals banken, verzekeraars, intermediairs en pensioenfondsen. Of u nu een concreet project heeft waarvoor u extra expertise nodig heeft, of op zoek bent naar iemand die tijdelijk een moeilijk vervangbare plek kan invullen, u kunt bij ons terecht. Onze specialisten zijn lid van de SPA (Samenwerkende Pensioen adviseurs) en zijn FFP (Federatie Financieel Planners) gecertificeerd.